Draagconsult

Misschien heb je wel eens een ouder zijn/haar kind zien dragen in een draagdoek of een draagzak. Dit is goed voor zowel ouder als kind, indien dit op de adequate manier gebruikt wordt. Daarom geef ik gespecialiseerd advies, in de vorm van een draagconsult, zodat je kennis kunt maken met verschillende draagdoeken en draagzakken. Maar bovenal zodat je weet wat de meest veilige en ergonomische manier van dragen is en welke bij jou als persoon past.

Voorafgaand aan een draagconsult probeer ik jouw vraag duidelijk te krijgen aan de hand van een vragenlijst. Hierdoor kan ik je een persoonlijk advies geven.
Het draagconsult begint met een stukje uitleg over ergonomisch dragen en de verschillende draagdoeken en draagzakken. Dan wordt de vaardigheid stap voor stap en op jouw tempo uitgelegd. Het is de bedoeling dat jij met een tevreden gevoel naar huis gaat.

Ben je zwanger en wil je alvast voorbereid zijn om na de zwangerschap te gaan dragen? Dit kan natuurlijk. Je leert dan knopen met behulp van een speciale draagpop en een geweven of rekbare draagdoek. Daarnaast leer je de basis voor het ergonomisch dragen. Na de bevalling kunnen we eventueel nog een afspraak maken om het dragen te perfectioneren en jouw vragen te beantwoorden.

Wil je liever wachten tot na de bevalling, neem jouw kind dan mee zodat je na het oefenen met de draagpop met jouw kind kunt oefenen. Het is verstandig om tijdens het consult een tweede persoon mee te nemen zodat deze persoon op jouw kind kan letten zodat jij je kunt focussen op het aanleren van de vaardigheid.

Duur en kosten

Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. Indien je een vervolg wilt plannen is dit ongeveer een half uur.

De kosten per uur zijn €50,- inclusief BTW. Indien de tweede persoon de vaardigheid ook wil leren, kost dit samen €60,- per uur.

© Copyright - WijTwee